11 Ekim 2009

YOKUM DİYOR!!!!!


Evet böyle olacağını hepimiz biliyorduk. Bosna'nın Dünya Şampiyonası'na bukadar yaklaşmışken Estonya'ya takılmasını beklemek boşuna bir hefesti. Ne yaparsın umut fakirin ekmeği diyerek oturduk TV nin karşısına ve Bosna golü atana kadar kendimize yalan söyledik. Ve topun Estonya ağlarına girdiği o anda gerçek en acımasız haliyle karşımızda durdu.
Kahrolmamak elde değil.
Avrupa 3.sü Milli Takım geyiğine girmeyeceğim. Zira 2002 de üçüncü olan takımdan (93 de kurulan iskelet) buyana doğru dürüst bir takımımız olmadı.
2003 Konfederasyon Kupasında bu şansı yakalamış ama 2004 Avrupa şampiyonası elemelerine taşıyamamıştık. Letonya Malubiyeti ve Şenol Güneş'in gönderilmesiyse yeni jenerasyon için son şansımızı da kaybettiğimiz anlamına geliyordu bana göre.Bir tek Tuncay kaldı o müthiş Konfederasyon Kupasından geriye.
Evet doğru dürüst bir iskelet oluşturamadık. Nice Ümit Milli yıldızlar, değil A Milli formayı, kendi takımlarının formalarını dahi göremediler doğru düzgün.
2004 de Avrupa 2.si olan Şenol Ustaömer'in Genç Milli Takımın yıldızı Sezer, yıllar sonra Manisaspor'da göseterebildi kendisini. Cafercan'dan haber yok. Burak Yılmaz'ın durumu ortada.
Bir sonraki dönemden 87 doğumlular'ın oluşturduğu Efsane genç milli takımdan birtek oyuncu çıktı ki zaten onun yıldız olmamak gibi bir şansı yoktu; Arda Turan. o takımın stoperi ise şu anda Sabri Sarıoğlunun arkasında forma mücadelesi veriyor. Uğur Uçar.
Ve Abdullah Avcı'nın Avrupa Şampiyon'u ve Dünya Dördüncüsü olan Milli takımı. 2 Turnuva'nın da Yıldızı seçilen Nuri Şahin'in, 9 kişi kalıp, Brezilya'ya uzatmalarda 4-3 yenildikleri yarı final maçının sonunda, gözyaşları içinde "2010 yılına düzenlencek turnuvanın iskeletini bu takım oluşturacak. Ve biz o zaman Dünya Şampiyonu olmak için mücadele edeceğiz" sözünü htırlıyorum ve bugüne dönüyorum. Bu gün A Milli Takımda o genç takımdan sadece Nuri var. Ve şu ana kadar Milli takımda aldığı rol ise ortada.
Fazla uzatmaya gerek yok. Takım olamadığımız zaten ortada. Dünya Kuplarına alışkın bir ülke de değiliz evet. Yinde de Kahroluyor insan. Yazın Afrika'da Muhteşem bir karnaval var ve biz orada yokuz. Bizim maç ne zaman diye soramyacağız birbirimize. Kırmızıya boyanmayacak hayat. Ve geceleri uykumuzu tatlı bir heyecan bölmeyecek.
Kahrolmamak elde değil.
Ve Dün Akşam
Benim izlemeye bile tahammül edemeyeceğim Belçika maçını futbolcular nasıl oynasın. 2-0 kaybetmişiz.

Ve bir başka beklenen gelişme; Terim istifa etti.
Umarım Mustafa Denizli ve Şenol Güneş kısır döngüsüne takılmaz yeni hoca portföyü (bu kelime böylemi yazılıyor bilmiyorum.) Saçma sapan bir Bülent Uygun tercihide korkutmuyor değil hani insanı.

İlle de bir kısır döngü arıyorsak, Lucescu ülke futbolunun devirdaimında bana göre en mantıklı isim. Yine de yeni ve ekolu olan bir hoca tercihimdir.
Vesselam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder