23 Aralık 2012

Kayıp Futbol


Sezonun ilk yarısını maçtan çok önce bitirmiş 22 adamın oynadığı oyun taraflı tarafsız bütün futbolseverleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Hafta içi zorlu bir kupa maçı oynayan Trabzonspor'un zaten bir puana razı bir oyun ortaya koyacağı bekleniyordu. Ama hafta içi maç oynamayan geçen hafta ezeli rakibini yenen moralli Galatasaray'ın neredeyse tek bir pozisyona bile girememesi sürpriz oldu. Kötü zeminde oynanan kötü futbol sonunda puanlar paylaşıldı. İki takımın oynadığı oyuna bakarak aldıkları birer puanın bile fazla olduğunu söylemek mümkün. Türk futboluna damga vurmuş çok şey katmış iki teknik direktörünün karşı karşıya geldiği maçta daha fazlasını seyretmek bütün futbolseverlerin hakkıydı diye düşünüyorum. 

Hafta içi zorlu bir mücadele oynayan Trabzon'un 60. dakikadan sonra fizik olarak oyundan düşeceğini tahmin ediyordum ama öyle olmadı. Galatasaray'ın rakibini yormaktan uzak futbolu Trabzon'u hem oyunda tuttu hem de galibiyet için umutlandırdı. Yapılan değişikliklerle Galatasaray'ın hareketlenmesi ve pozisyona girmesi beklenirken 60'tan sonra etkili olan ve pozisyonlar bulan taraf bordo mavililerdi. Oyuna girdikten sonra sıfır katkıyla oynayan Aydın yerine girdiği Amrabat'tan bile kötü bir performans gösterdi. Galatasaray adına sahanın en faydalı en hareketli ismi olan Hamit oyundan alınınca da takım tamamen durdu. Özellikle son bölümde Alanzinho ve Adrian'la etkili olan Trabzon baskı kursa da golü bulamadı. Maç da hak edildiği gibi berabere sona erdi. 

Bu sonuçla Galatasaray ezeli rakibiyle puan farkını 8'e çıkarma fırsatını da tepmiş oldu. Bugün galip gelmiş olsa ligde ipleri tamamen eline almış olacaktı. Yinede devreyi lider tamamlamak önemliydi. Devre itibariyle hem ligde hem Avrupa'da hedeflerimize ulaşsak da çözmemiz gereken ciddi sıkıntılar var. Kilit oyuncuların form durumunu yukarı taşımak ve en az iki takviye yapmak zorundayız. 

Artık skoru değiştirmek adına Aydın'dan Emre'den medet ummamalıyız. İlk devre işler yolunda gitti ve hem Şampiyonlar Liginde yolumuza devam ettik hemde ligi zirvede bitirdik. Ancak gerek Şampiyonlar Liginde tur atlamak gerekse ligi şampiyon bitirebilmek için takımın en az iki takviyeye ihtiyacı var. Kapanan takımlara karşı pozisyon bulamamak, dikine etkili oynayamamak, rakibin dengesini bozamamak ve topu rakip yarı sahada tutamamak Galatasaray'ın bu sezon yaşadığı en önemli sıkıntılar. Bir sol bek, birde 10 numara diye tabir edilen yaratıcı oyuncu alınmalı. Bulunabilirse de hem tecrübeli hem de kaliteli bir defans oyuncusu alınabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder