13 Ağustos 2009

Ayıboğan'ın İntikamı

Yıl 2005 Servet Kadıköyde Mailan formasıyla Fenrbahçeye 3,Ukrayna Milli Takımı formasıyla Türkiye'ye 2 gol atar. İki maçta da karşısında aynı futbolcu vardır. Peşinden koşmaya çalışan,yakalamak için taklalar atan ama yine de başaramayan. Ve yenilen her golden sonra çaresisce burnunu karıştıran bir adam. Servet Çetin.

O zamanlar Dünya'nın 1 numaralı santraforu olarak gösterlen Shevchenko, çocuklarının eğitiminini düşünmek zorundadır ve Milan'la yolları ayırarak Londran'nın yolunu tutar. (Sheva çocuklarının geleceğini düşünmek zorundadır. Çocuklarını Milano gibi az gelişmiş bir şehirde yetişmesini istemez. Chelsea'dan alacağı haftalık 140.000 siterlinin bu transferde en ufak br rolü yoktur. :))) )

Malum maçlardan sonra, nerede Servet denilse orada Sheva denilir olmustu. Servet'in zaten sorgulanan futbolculuk nitelkleri bu maçla taban yapmış ve ilerleyen dönemlerde Servet Çetin, Sivasspor'un yolunu tutmuştu.

Ama hçbirşey beklendiği gibi gitmedi. Morunho'nun rotasyonunda bir türlü istediğini bulamayan Sheva, Abrahamovi'den torpilli olmakla itham edildi. Hatta abrahamovic'in evcil köpeği bile denildi Ukraynalı'ya. Sonraki iki tam anlamıyla hayal kırıkılığıydı hem Sheva hem futbol severler için. Nihayet kiralıkda olsa tekrar Milan'a dönen Shevchenko burada da istediğini bulamadı. Pato ve İnzaghi'nin arkasından 3. santrafor olarak geçirdiği bir yılın ardından Chelsea'ya geridönmek zorunda kaldı. Londra ekibi ise kendisini kadroda düşünediklerini beliritiyor ve kendisine bir kulüp bulmassını öneriyordu. Ve bir zamanlar Milanın elinde tutmak için kırk takla attığı,Major liglerin en büyük kuluplerinin peşinden koştuğu Andrey Shevchenko, sahipsiz bir çocuk gibi kapı önünde kalıyordu.

Diğer tarafta ise Servet, Sivas'da yeniden doğuyor, adeta bamaşka bir oyuncu haline geliyordu.
Önce Milli Takımda tekrar kendine yer bulan Servet, Sivas'da geçirrdiği bir senenin ardından Galatasary'a transfer oluyor. Önce Galatasaray taraftarının (BEN DAHİL) burun kıvırmasına maruz kalsada, ksa sürede sarı-krmızı renklerin Ayı Boğan lakaplı yeni maskotu olmayı başrıyor, Ve aynı sene gelen şampiyonluktaki en büyük pay sahiplerinden biri oluyordu. Euro 2008 de sakatlıklara meydan okuyan adam olarak (bu konuda hala itirazlarım var ayrı bir post konusu) ün salan ve robot görünümlü türk futbolculardan olusan TÜRKO takımının en ünü yüzü olan Servet Türk futbol seyircisi için artık Gücü ve asla vazgeçmemeyi temsil ediyordu. Öyle ki sakat geçirdiği 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında tel tel dökülen Galatasaray için. Mehmet Demirkol, birtek Servet olsa Galatasaray şampiyon olurdu diyordu. (Ne kadar gerçekci bir tahmin tartışılır. Yine de Servet sakatlanmas UEFA da herşey farklı olabilirdi )


Ve üzerinden uzun yıllar geçer. Artık ne Servet eski Servettir. Ne Sheva eski Sheva. Türkiye Ukrtayna ile Ukrayna'da karşı karşıya gelir. Bu Türkye 3-0 kazanır ve Gollerden birini de Servet atar.

Sheva'nın bu durumdan haberi yoktur elbette. Ama Milli Takım, zora soktuğu Dünya Kupası vizesi için oynanacak, iki kritik maç öncesi umutlarını tazelerken, Servet'de üzerinde çok konusulan bu geyik muhabbetini, artık tarihe gömdüğü için başını yastığa huzur içinde koymuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder